Yangın Kapısı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article

Umumi amacı insanoğluın binayı hüsran kararlamadan vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri konum alır.

Dizge odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın bapsıdır, yangın dayanımının tarafı silsile otomasyon sistemlerine münasip aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapıları camlı olabilir.

Bununla baş başa hordaki kriterlere iye olan yerlerde hiç yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması kabul edilir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.

Kapıların yangına dayanıklılığı, yangına sunulan kaldıklarında ne denli süre ayakta kalabilecekleriyle belirlenmektedir. Bu süre, yangın merdiveni kapkaloriın yangına direnme kabiliyetini belirleyen bir özelliktir.

Bu anlamda yangın merdivenleri resmî anlamda kişilerin hayatlarını kurtarıcı etkiye de iye olup kişilerin gine bu noktada en çok aradığı kriterler arasında da gelmektedir.

Çift kanatlı yangın kapısı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve katkısızlıklı şekilde binadan ayrılmalarını çurlatmak gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

Bu kapılar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun derunin de kanatlarının tasarımının en kazançlı halde binalması gereklidir. Kanatları aklık biçimde iyi monte edilmezse kaçış esnasında sıkıntılar evetşanabilir. Müstacel çıkış bapsı Yangın Çıkış Kapısı kilitli olmamalı ve yurt ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu kapıların esrar sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan elan az kata sahip binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan elan aşkın kata iye binalarda en az 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Yangın Çıkış Bapsı yangına dayanıklı bir malzemeden mimarilmalıdır. Bapnın yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Farklı nedenlerle kullanılması yahut yangın kapısının önüne bir köstek konulması yerinde, yangın bapsına revan koridor gereksiz eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Acil çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayıcı önemli öneme malik bir yapı elemanıdır.

Yangın merdiveni, her çbedel yapı içerisinde kâin insanoğluın ve diğer hareketliların yangın veya herhangi bir ivedi gidiş esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin strüktürlmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme sahip, dokumalması zorunlu, binaların vazgeçilemez unsurları ortada yer almaktadır.

Binalarda muayyen standartlarda alan alması gereken yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları dâhilermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu partner standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Report this wiki page